Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk is bepalend voor de uitstraling van je woning, bedrijfspand of winkel. Slordig schilderwerk kan een verder mooi huis een onverzorgde uitstraling geven. Zo ziet een fraai herenhuis er direct een stuk minder fraai uit wanneer bijvoorbeeld de verf aan de kozijnen afrafelt of er scheurtjes zitten in de verf op de vensterbank. Daarentegen gaat elk pand er direct aanzienlijk beter, nieuwer en frisser uitzien met een tot in de details goed geschilderde buitenkant. Netjes afgewerkte kozijnen kunnen zelfs, zeker wanneer voor een opvallende kleur wordt gekozen, het aanzicht van een huis een boost geven.

Van kozijnen en houtwerk tot beglazingskit

Het zijn echter niet alleen de kozijnen, maar de gehele buitenkant van een huis die bepalen hoe verzorgd een pand oogt. Met name bij een huis met veel houtwerk komt er aanzienlijk meer schilderwerk kijken. Dergelijk houtwerk heeft bovendien veelal niet alleen een schilderbeurt nodig, maar moet ook met zorg worden onderhouden zodat wordt voorkomen dat het hout gaat rotten. Mocht het toch gebeuren dat het hout (deels) is gaan rotten, dan kan dit beter snel worden hersteld door een vakman, zodat verdere schade wordt voorkomen. De schilder zal bovendien niet alleen op het houtwerk en de kozijnen letten, maar ook oog hebben voor bijvoorbeeld de beglazingskit. Scheuren in de verf op de beglazingskit zijn soms een teken dat de kit zelf ook is beschadigd, in welk geval deze moet worden weggesneden en vervangen door nieuwe beglazingskit.

Van schilderen tot herstelwerk

Belangrijk is ook dat het huis er niet alleen direct na het schilderwerk goed uitziet, maar ook op de lange termijn. Dit vereist meer dan wat verf en een kwast, maar vakmanschap gebaseerd op vele jaren ervaring. Een vakkundig buitenschilder ziet bijvoorbeeld wanneer meer dan een laagje verf nodig is voor een fraai eindresultaat. Zo kan het zijn er putten, scheuren of gaten zitten in het houtwerk, de kozijnen, de vensterbank of op andere plekken rondom het raam. In een dergelijk geval zal de bestaande schade allereerst gerepareerd moeten worden voordat overgegaan kan worden tot het schilderwerk. Bij het schilderwerk is het vervolgens van belang dat met de juiste verfsoort wordt gewerkt. Voor een fraai eindresultaat moet de verf namelijk perfect hechten, zodat de verf niet afgeeft en er ook geen belletjes in de verflaag ontstaan. Uiteraard dient de verfkleur ook exact aan te sluiten bij jouw wens, waarbij de schilder je kan vertellen hoe de verf eruit zal zien wanneer deze eenmaal is aangebracht op bijvoorbeeld de kozijnen.

Buitenschilderwerk
N

Erkend schilderbedrijf

N

Kwaliteitsgarantie

N

Gunstige prijzen

N

Klantgericht

We horen graag van je

ADRES

Straat 145
5487 ER Uden

ALGEMEEN

KvK: 123456789
IBAN: NL42 RABO 0123456789

TELEFOON

123 456789

EMAIL

info@deschilderexperts.nl
De schilder experts logo