Binnenschilderwerk

Het onderhouden van je huis is belangrijk. Dit houdt in dat je het met een vaste regelmaat moet schilderen. Dat geldt zowel voor buiten als binnen. Voor buiten is het vaker nodig dan in huis. Buiten schilderen is vooral nodig wanneer het huis in de volle zon en regen staat. Dan zal het meermalen moeten worden geschilderd. Je kunt natuurlijk zelf controleren of je huis aan een schilderbeurt toe is. Wanneer de verf is beschadigd, scheurtjes inzitten, er blaasjes opstaan of eventueel de verf aan het verpoederen is zal het opnieuw geschilderd moeten worden. Vaak zal dat buiten om de vijf jaar moeten gebeuren. Je kunt het schilderwerk uit handen geven maar je kunt het ook zelf doen. Voordat je de verfwerkzaamheden uit handen geeft is het belangrijk dat je een goede prijsopgave laat maken. Dat geldt ook voor de binnen schilder werkzaamheden.

Binnen schilderen

Ook binnen zal het na een bepaalde periode geschilderd moeten worden. Nu heeft de verf binnen niet zoveel te lijden als buitenverf. Omdat het schilderwerk echter de uitstraling van je huis beïnvloed zal men er toch toe overgaan om het aan te pakken. De kozijnen, deuren, ramen, trappen en vloeren moeten goed in de verf zitten om een mooie uitstraling te hebben. Ook de wanden en de plafonds moeten er verzorgt uitzien. Ook zij moeten met het juiste product bewerkt worden. Schilders kunnen wanden en plafonds strak afwerken. De schilder die je eventueel in huis haalt zal, indien nodig, bepaalde delen afplakken. Dat zal men vooral doen bij de ramen, deuren, plinten, trappen en vloeren. Ook zullen de schilders plamuren, schuren, en grondverf gebruiken indien dat vereist is. De groenschilders van tegenwoordig gebruiken zeer goede verfproducten. Er worden de maximale eisen gesteld aan de verfproducten. Binnen wordt er alleen nog maar gewerkt met producten die door de Arbowet zijn goedgekeurd. Dus met oplosmiddelarme producten.

Het sausen van de muren

Voor het sausen van de muren worden ook de modernste verfproducten gebruikt. Wanneer je een erkende verfspecialist laat komen zal hij, in overleg met je, het type Latex uitzoeken wat voor de muren gebruikt zal gaan worden. Hij zal je de voor- en nadelen van bepaalde producten uitleggen. Je kunt bijvoorbeeld voor een zijdeglans product kiezen die ook nog eens schrobvast is. Deze is dan zeer goed afwasbaar wat alleen maar goed is als je ook nog kinderen hebt die in huis rondlopen. Ook in scholen worden de afwasbare soorten gebruikt. Nu is de goede Latex niet goedkoop. Wanneer het mogelijk is zal de schilder ook aangeven dat er een goedkoper, maar wel een goed product, gebruikt kan worden. Wanneer er Latex wordt gebruikt moeten de muren eerst heel glad zijn. Je kunt wel met een roller het een en ander camoufleren. Je kunt ook Latex kiezen waar een kleine structuur inzit.

Offerte

Voordat je met een erkende schilder in zee gaat moet je wel eerst een paar offertes laten opmaken. Je moet daarbij precies aangeven wat je wilt hebben. Wat wil je laten schilderen. Alle werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden moeten beschreven staan. Ook bijvoorbeeld het schuren en voorlakken van de kozijnen. Wanneer je de offertes binnen hebt en je hebt de schilder uitgezocht, moet je alles nog eens goed doorspreken en eventuele aanpassingen op de offerte erbij schrijven. Wanneer je beiden akkoord bent dan moet de offerte door beiden ondertekend worden. Dat kan veel narigheid achteraf voorkomen.

Binnenschilderwerk
We horen graag van je

ADRES

Straat 145
5487 ER Uden

ALGEMEEN

KvK: 123456789
IBAN: NL42 RABO 0123456789

TELEFOON

123 456789

EMAIL

info@deschilderexperts.nl
De schilder experts logo